Guvernøren i Kherson-regionen sør i Ukraina, som er delvis okkupert av russiske styrker, opplyser at en kvinne ble drept i et droneangrep mot landsbyen Mykhailivka.

– En 61 år gammel innbygger fikk dødelige skader i sitt eget hjem, skriver guvernør Oleksandr Prokudin i sosiale medier.

I Kharkiv-regionen er fire personer meldt såret i andre russiske angrep. Regionen grenser til Russland og har blitt rammet av jevnlige angrep siden storskalainvasjonen i februar 2022. Nylige angrep har ført til at tusenvis har mistet strømmen.

Ifølge guvernør Oleh Sinehubov ble tre kvinner og en mann såret i separate angrep mot landsbyer og tettsteder i regionen.

Ifølge det ukrainske luftforsvaret sendte Russland 13 angrepsdroner mot Ukraina natt til onsdag.

Luftforsvarssjef Mykola Olesjtsjuk sier at ti av disse ble skutt ned i regionene Kharkiv i øst, Sumy i nordøst og Kyiv i nord. Det er ikke oppgitt hva som har skjedd med de tre siste dronene.

Russland sier de har skutt ned 18 raketter nær byen Belgorod, som ligger i grenseregionen med samme navn, og at én person er såret. Området har i det siste vært åsted for flere angrep.

Ukraina har den siste tiden trappet opp droneangrep på økonomiske mål langt inne i Russland, blant annet oljeraffinerier, mens Russland også har sendt droner den andre veien.